Смаколики незламності: ТОП-7 продуктів, які покращують настрій

24.11.2022
Смаколики незламності: ТОП-7 продуктів, які покращують настрій

Практично щодня кожен із нас зіштовхується з емоційною напругою, стресами та переживаннями. Серед нових викликів осені – блекаут, до умов якого ми намагаємось не лише пристосуватись, а й увесь час бути максимально мобілізованими, активними та ефективними. Попри власну внутрішню силу, іноді, з черговим відімкненням світла, згасає і настрій. Виявляється, правильний та смачненький перекус може допомогти впоратись зі стресом та повернути посмішку. Ми зібрали ТОП-7 продуктів, які допоможуть покращити настрій. Окрім того, кожен з цих смаколиків може довго зберігатись, тож однозначно musthave під час блекауту.

1. Шоколад

Продукт, який апріорі асоціюється з гарним настроєм. Речовина теобромін, яка міститься у какао, стимулює виділення гормону щастя – серотоніну. Також какао стимулює виділення допаміну. У своїй комбінації ці гормони допомагають боротись зі стресом, тривожністю та покращують настрій. Варто пам’ятати, що такі властивості має справжній чорний шоколад із вмістом какао понад 60%.

2. Цільнозерновий хліб

Завдяки вмісту триптофану – незамінної амінокислоти, яка впливає на наш настрій та рівень стресу, цільнозерновий хліб варто додати до власних запасів. Канапки на основі цільнозернового хліба можна доповнити індичкою або голландським сиром, які також багаті на триптофан. В асортименті «Рум’янця» є не лише «Цільнозерновий хліб», а й палички гріссіні з цільнозернового борошна, які чудово зберігаються тривалий час.

3. Клітковина

Багаті на клітковину продукти – ще один спосіб зробити настрій трішки ліпшим. Продукти з клітковиною варто регулярно додавати у раціон. Клітковина нормалізує травлення та очищує організм від токсичних речовин. Хороше травлення впливає на загальне самопочуття, допомагає лишатись бадьорими та у гарному настрої. Серед багатих на клітковину продуктів: бобові, помідори, апельсини, гречка, хліб, тощо. Рекомендуємо спробувати наш хліб «Гречаний», який поєднує гречку та пшеницю – джерела клітковини. Також багаті на клітковину заварні хліби, наприклад, «Бородинський», «Бородинський з насінням соняшника», «Литовський», «Заварний», тощо. Окрім користі клітковини, ці хліби багаті на вітаміни групи В, які є справжніми помічниками у боротьбі зі стресом, напругою та поганим настроєм.

4. Банани

Ще один продукт, який тішить не лише чудовим смаком. Настрій після такого перекусу стане значно кращим, завдяки великій кількості рослинних волокон та вітамінів В6 і С, які беруть участь у синтезі серотоніну. Окрім того, банани можна додавати до каші, сиру, йогурту, або ж солодких канапок – поле для ваших кулінарних фантазій, щоб не нудьгувати без світла.

5. Авокадо

Цей фрукт здатний піднімати настрій не лише своїм яскравим виглядом. Авокадо містить вже знайомі нам триптофан і В6, а також, фолієву кислоту. Таке поєднання корисних елементів бореться зі стресом і сприяє заряду енергії та бадьорості.

6. Вівсянка

Надзвичайно проста у приготуванні каша, яку вдасться зварити навіть на невеличкому туристичному пальнику. Вівсянку обов’язково варто додати до власних запасів продуктів не лише через її практичність, а й властивість надавати багато енергії, сил та щастя. Саме так, щастя, адже у вівсянці також міститься триптофан, який в організмі перетворюється на серотонін (гормон щастя). Додайте у вівсянку шматочки бананів і після перекусу рушайте вирішувати справи з гарним настроєм і посмішкою.

7. Мед

На завершення вирішили ще трішки підсолодити список, додавши меду. Чи не кожен знає про заспокійливу дію цього продукту. Окрім того, у період сильних холодів, мед допоможе не лише нормалізувати емоційний стан, а й укріпить імунітет. Чайна ложка меду перед сном допоможе заспокоїтись, швидко та міцно заснути і добре відпочити.

Беріть на озброєння список корисних продуктів, харчуйтесь збалансовано та правильно. Будьмо здоровими та сильними, і нехай навіть, коли вимикається світло, сяють наші посмішки!