ТОП-5 перекусів з «Рум’янцем», якщо блекаут спіткав зненацька

Певно, чи не кожен, в умовах блекауту, не лише не розгубився, а й знайшов можливості ефективно організувати роботу, навчання та побут. Звичайно ж, зміни торкнулись і нашого харчування, адже дуже важливо не просто мати якийсь emergency-запас, а й потурбуватися, щоб в раціоні не бракувало корисних та поживних продуктів. Ми провели «ревізію» нашого асортименту і підготувалит для вас топ-5 цікавих та різноманітних варіантів перекусу на випадок, якщо світло згасло неочікуван.

1. Сезонний салат з хурмою + «Цільнозерновий» хліб

Звичайно ж, перш ніж розпочинати підготовку статті, ми промоніторили поради дієтологів, яким довіряємо. Ключова порада, фахівців – пам’ятати про правило «здорової тарілки» – тобто баланс білків, жирів, вуглеводів та клітковини у раціоні. Фрукти та овочі повинні становити основну частину щоденного раціону. Саме тому, рекомендуємо завжди тримати прозапас улюблені овочі та фрукти. Також варто пам’ятати про сезонність, адже у сезонних овочах та фруктах найбільше корисних речовин.

Оскільки починається сезон хурми, рекомендуємо приготувати смачний салат з улюбленим міксом зелені, шматочками хурми та насінням соняшника. Найліпше до салату додати трішки оливкової олії, адже жири – невід’ємна частина здорового раціону. Чудовим доповненням такого салату стане цільнозерновий хлібчик. Салатик + «Цільнозерновий» хліб – відмінна корисна альтернатива швидким перекусам.

2. Сирне фондю + «Французький багет»

Вечеря при свічках апріорі віє романтикою, навіть якщо зініціювали її не ви, а ДЕТЕК. Саме тому, у свій топ-5 ми вирішили дотати страву, оповиту романтикою Альп. Відразу зазначимо, що для приготування сирного фондю, обов’язково потрібно придбати спеціальну чашу та підставку, на яку закріплюється посудина і свіча. Із переваг – досить приємна ціна такого набору, тож інвестиції 100% виправдають себе зимовими вечорами.

Приготувати фондю досить просто. Невеличкими кубиками нарізаємо шматочки твердого сиру (бажано обрати м’якший, аби він добре танув при нагріванні). Над запаленою свічкою встановлюємо чашу і чекаємо поки шматочки сиру почнуть танути. У цей час нарізаємо скибочками «Французький» багет і занурюємо у розплавлений сир. Смакуйте із задоволенням!

3. Сендвічі зі свіжими овочами та моцареллою

Сендвічами та канапками харчуватись постійно не варто, проте, якщо вже так трапилось, що інших варіантів катма, радимо приготувати такий перекус із корисних інгредієнтів. Наприклад, за основу обрати житньо-пшеничні хліби або хліби з додаванням каші. У нашому асортименті, ви точно знайдете варіант собі до смаку. Ми ж пропонуємо спробувати сендвічі із нашого «Заварного», для прихильників житньо-пшеничних хлібів, або ж з «Хліба з льоном» – для шанувальників пшеничного. До речі, наш «Хліб з льоном» корисний не лише завдяки додаванню зерняток льону, а й тому, що виготовлений із найякісніших інгредієнтів на справжній пшеничній заквасці та заварці.

Отож, формуємо сендвіч. За смаком хлібну скибочку можна намастити маслом або крем-сиром, далі листочки зелені, кружельця помідорів та шматочки моцарелли. Для того, щоб вийшов справжній сендвіч, накриваємо все листочками зелені та ще однією скибочкою хліба. Смачного!

4. Італійські гріссіні

Варіант для того, аби трішки урізноманітнити традиційне меню. В Італії гріссіні настільки популярні, що їх подають практично перед кожним прийомом їжі. Хлібні палички можуть бути доповненням основних страв, наприклад, супів, салатів, тощо. Також гріссіні чудово смакують, як самостійна закуска. У своєму асортименті ми маємо 4 різні смаки «Гріссіні із сумішшю італійських трав», «Гріссіні з томатами», «Гріссіні з кунжутом», «Гріссіні цільнозернові пшеничні з висівками». Проте, не забувайте міксувати страви у своєму раціоні, аби вони приносили користь.

5. Трішки солоденького

Навіть, якщо вам не вдалось підготувати у термос каву чи чай, можна скомбінувати улюблений смаколик, наприклад, круасан, завиванчик, кекс з кефіром, ряжанкою або натуральним йогуртом. Звичайно ж, найкраще, такий варіант перекусу лишати на першу половину дня.

Пам’ятайте про різноманіття корисних продуктів у раціоні, дбайте про своє здоров’я та будьте бадьорими і продуктивними!