5 корисних варіантів для дитячого ланч-боксу

01.09.2022
5 корисних варіантів для дитячого ланч-боксу

Незалежно від того, у якому форматі цьогоріч розпочалось навчання вашого школяра, освітній період завжди ставить ребром питання правильного та збалансованого перекусу. Окрім того, зазвичай восени у графік дитини додається велика кількість гуртків, секцій та інших розвиваючих активностей, тож бажано завжди мати напоготові ідеї здорового ланчу to go.

Навіть якщо дитина навчатиметься дистанційно, оптимальним вважається триразове повноціне харчування школяра (сніданок, обід і вечеря) + один-два правильні здорові перекуси у проміжках між основними прийомами їжі, аби енергії вистачило і на навчання, і на позашкільну активність.

Дуже багато корисної інформації про правильне збалансоване харчування школярів можна знайти на платформі «Знаїмо». Сайт був створений в рамках Реформи системи харчування в закладах освіти, яка розпочалась ще у 2020 році з ініціативи першої леді Олени Зеленської за підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ та DECIDE. Серед фахівців, які координують реформу – команда Євгена Клопотенка CultFood, Асоціація дієтологів України, Національна асоціація громадського харчування.

Варіанти для ланч-боксу від Рум'янця

Ми ретельно дослідили поради експертів і підготували для вас пропозиції здорових перекусів на випадок, якщо часу на підготовку ланч-боксу обмаль, але під рукою є хлібчик «Рум’янця».

  1. Житній хліб із насінням* + томат + твердий сир
  2. Хліб тостовий з висівками/ Покровський хліб + домашня арахісова паста + банан
  3. Цільнозерновий хліб + охолоджений омлет + зелень
  4. З льоном хліб/ Сім злаків хліб + твердий сир + фрукт (просто додайте у ланч-бокс)
  5. Кукурудзяний хліб + домашня сиркова паста з медом + груша

* Бородинський хліб з насінням соняшника або Соняшний хліб, або Фінський хліб


Бутерброди та сендвічі для дитини найкращне робити з цільнозернового хліба або хліба з висівками. Також гарним варіантом буде житньо-пшеничний або ж житній хліб, якщо до нього у дитини немає протипоказів.

Важливо пам'ятати, що раціон дитини має бути збалансованим та різноманітним, тож сендвічі (навіть, якщо вони корисні) не бажано додавати у хрум-пак школяра щодня.