Сніданки світу: найпопулярніші ранкові страви різних країн

06.06.2023
Сніданки світу: найпопулярніші ранкові страви різних країн

Сніданок – це найважливіший прийом їжі, який додає енергії та настрою на цілий день. Кожна країна має свої унікальні традиції, смаки та страви, які використовуються для створення ситного та смачного сніданку. У цій статті ми запрошуємо вас відправитися у кулінарну подорож і розкрити найпопулярніші ранкові страви у різних країнах світу.

Англійський сніданок

Англійський сніданок – це справжній витвір мистецтва. Він включає в себе страви з яєць, бекон, сосиски, гриби, томати, чорний пудинг та паштет. Цей ситний сніданок дає необхідну енергію для початку дня.

Французькі круасани

Французькі круасани – це ідеальне поєднання хрусткості та ніжності. Ці ароматні випечені вироби подають з маслом, джемом або сирним кремом. Французи приділяють велику увагу сніданку, а круасан є його обов'язковою складовою.

Італійська кава з випічкою

В Італії сніданок починається з ароматної кави. Італійська кава є справжнім шедевром. До неї зазвичай подають круасани або коржики. Цей сніданок вважається невимушеним, але смачним та витонченим.

Мексиканські чілікілес

У Мексиці сніданок може бути гострим та ароматним. Чілікілес – це тортилья чи хліб, замочений в соусі з томатів та чилі, з додаванням сиру, яєць та гарніру зі смаженої ковбаски. Це сніданок, який заряджає вас силою та пікантним смаком.

Шведські вафлі зі згущеним молоком

У Швеції сніданок може бути солодким задоволенням. Шведські вафлі – це тонкі та хрусткі випечені вироби, які подають зі згущеним молоком, варенням або свіжими ягодами. Це сніданок, який дарує солодку насолоду та радує смакові рецептори.

Сніданок – це час, коли кожна країна виявляє свою унікальність через страви. Звичаї щодо сніданків в Україні різноманітні і включають багато смачних варіантів. Ось декілька популярних українських сніданків:

Сирники, оладки, млинчики

Сирники зі сметаною, оладки з яблуками, млинці з начинкою – одні із улюблених варіантів солодких сніданків українців. До речі, для приготування усіх цих смаколиків чудово підійде борошно від ТМ «Рум’янець».

Тост з вершковим маслом і варенням

Простий, але надзвичайно смачний варіант. Підручний тост, покритий вершковим маслом та облитий улюбленим варенням, буде ідеальним супроводом до чашки кави або чаю. Для такого сніданку чудово підійте хліб «Тостовий класичний» або «Тостовий з висівками».

Сандвіч з ковбасою та овочами

Хрусткий хліб обсмажують і обмащують гострим гірчицею або майонезом, потім додають ковбасу, свіжі овочі (помідори, огірки, листя салату) та за бажанням – твердий сир. Цей сніданок є ситним та смачним варіантом для швидкого ранкового перекусу. Батон «Молочний» стане чудовою основою для таких канапок.

Хліб з авокадо та яйцем

Свіженький хліб намащують пюре з авокадо. Зверху кладуть яєчний омлет, відварене яйце або яйце пашот, посипають зеленню та додають дрібку солі та перцю. Цей сніданок є смачним та поживним варіантом, багатим корисними жирними кислотами та білками. Найкраще для такого сандвічу пасує «Цільнозерновий» хліб або «Хліб з льоном».

Брускетти з томатами та базиліком

Намастіть шматок хліба оливковою олією та натертим часником, а потім кладіть на нього тонкі кружечки помідорів, свіжі листочки базиліку, приправте сіллю та перцем за смаком. Цей сніданок не тільки відмінно смакує, але й освіжає. «Французький багет» або хліб «Покровський» від ТМ «Рум’янець» ідеально підійдуть для створення смачних брускетт.

Зробіть свої сніданки смачними та різноманітними з ТМ «Рум’янець».