Чому варто додати насіння соняшника у свій раціон?

15.08.2023
Чому варто додати насіння соняшника у свій раціон?

Насіння соняшника – смачний та корисний продукт, який варто розглядати як цінний додаток до свого раціону. У розпал соняшного сезону ми вирішили проаналізувати корисні властивості зерняток соняшника та як правильно додати їх до тарілки збалансованого харчування.

Джерело корисних речовин

Перш за все, насіння соняшника містить в собі корисні рослинні жири та жиророзчинні вітаміни, яких потребує людський організм. Серед корисних компонентів зерняток також, білок, харчові волокна, вітаміни (зокрема Е, В1, В6) та мінерали (залізо, магній, цинк). Соняшник містить антиоксиданти, такі як вітамін Е та селен. Окрім того, насіння соняшника здатне позитивно впливати на настрій та знижувати рівень стресу, завдяки вмісту триптофану, амінокислоти, яка залучена до вироблення серотоніну – гормону щастя.

Допомагає контролювати апетит

Насіння соняшника містить харчові волокна, які сприяють відчуттю ситості та можуть допомогти контролювати апетит. Це корисно для тих, хто стежить за своєю вагою. Насіння соняшника – це зручний перекус, який легко брати з собою. Воно може бути гарною альтернативою солодощам, які містять багато штучних добавок та цукру.

Кулінарний тренд

Насіння соняшника, завдяки своїм корисним властивостям та унікальному смаку, зазвичай користується популярністю серед людей, які стежать за своїм харчуванням та здоровим способом життя. Зернятка соняшника надзвичайно популярно додавати до салатів, крем супів, канапок, а також в якості прикраси для десертів.

Також, насіння соняшника часто використовують у випічці. Так, наприклад, хліб з насінням соняшника, може стати хорошою альтернативою для тих, хто не дуже полюбляє інтегрувати насіння безпосередньо у страви. В асортименті ТМ «Рум’янець» ми маємо заварний пшеничний хліб з насінням соняшника – «Соняшний хліб», а також, справжні житньо-пшеничні хліби «Фінський» та «Бородинський хліб з насінням соняшника». Кардинально відмінні смакові композиції зі смачними зернятками, для прихильників легких пшеничних та насичених житніх смаків. Обов’язково скуштуйте, аби обрати варіант собі до вподоби.