Імбирне печиво на Хелловін

28.10.2022
Імбирне печиво на Хелловін

Хеллоувін – свято, яке дуже люблять та щороку по-особливому відзначають у США, Канаді та Британії. В Україні традиція проводити тематичні вечірки у цей день з'явилась не так давно, проте вже вкорінилась надзвичайно потужно. Хелловін – чудовий привід увімкнути фантазію та трішки зворушити внутрішній креатив, який нині часто відходить на інший план.

Ми вирішили поділитись з Вами простим і дуже хорошим рецептом смачного імбирного печива на Хелловін.

Відразу відкриваємо секрет: до приготування і декору цього печива, обов'язково, запросіть близьких, тоді воно вийде по-особливому смачним і страшенно креативним!

Інгредієнти

  • 200 г борошна (у нас борошно пшеничне класичне від ТМ «Рум'янець»);
  • 110 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 3 ч. л. меду;
  • 2 ч. л. меленого імбиру;
  • 1,5 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. кориці;

Додатковий інвентар

  • Форми для вирізання печива

Спосіб приготування

1) Перш за все, перемішуємо мелені спеції з борошном. В окремій посудині розтираємо з цукром вершкове масло, додаємо мед та яйце. Всю суміш збиваємо до однорідності і після цього додаємо в пряне борошно. Ретельно все вимішуємо і готове тісто кладемо в холодильник орієнтовно на 2 години.

2) Холодне тісто необхідно тонко розгорнути. За допомогою форм вирізаємо фігурки і перекладаємо на деко, попередньо застелене пергаментним папером, який потрібно злегка змастити олією.

3) Випікаємо 15-20 хв за температури 180-200℃ (залежно від потужності духовки).

4) Даємо печиву охолонути і розпочинаємо декорувати за власним смаком.

Страшенно смачне печиво готове!