Імбирне печиво на Хелловін
Хеллоувін – свято, яке дуже люблять та щороку по-особливому відзначають у США, Канаді та Британії. В Україні традиція проводити тематичні вечірки у цей день з'явилась не так давно, проте вже вкорінилась надзвичайно потужно. Хелловін – чудовий привід увімкнути фантазію та трішки зворушити внутрішній креатив, який нині часто відходить на інший план.
Ми вирішили поділитись з Вами простим і дуже хорошим рецептом смачного імбирного печива на Хелловін.
Відразу відкриваємо секрет: до приготування і декору цього печива, обов'язково, запросіть близьких, тоді воно вийде по-особливому смачним і страшенно креативним!
Інгредієнти
- 200 г борошна (у нас борошно пшеничне класичне від ТМ «Рум'янець»);
- 110 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 3 ч. л. меду;
- 2 ч. л. меленого імбиру;
- 1,5 ч. л. соди;
- 1 ч. л. кориці;
Додатковий інвентар
- Форми для вирізання печива
Спосіб приготування
1) Перш за все, перемішуємо мелені спеції з борошном. В окремій посудині розтираємо з цукром вершкове масло, додаємо мед та яйце. Всю суміш збиваємо до однорідності і після цього додаємо в пряне борошно. Ретельно все вимішуємо і готове тісто кладемо в холодильник орієнтовно на 2 години.
2) Холодне тісто необхідно тонко розгорнути. За допомогою форм вирізаємо фігурки і перекладаємо на деко, попередньо застелене пергаментним папером, який потрібно злегка змастити олією.
3) Випікаємо 15-20 хв за температури 180-200℃ (залежно від потужності духовки).
4) Даємо печиву охолонути і розпочинаємо декорувати за власним смаком.
Страшенно смачне печиво готове!