Гарбузовий крем-суп з гріночками із заварного хліба

11.11.2022
Гарбузовий крем-суп з гріночками із заварного хліба

Ми вже на фінішній прямій осені і, звичайно ж, ближче до зими хочеться більше запашних гарячих страв. Поки сезон яскравого українського гарбуза ще триває, пропонуємо разом з нами приготувати смачний осінній крем-суп з гріночками із заварного хліба.

Перш ніж розпочнемо готувати наш суп, у кількох словах хочемо розповісти чому заварний хліб варто додати у свій раціон

Ми вже розповідали Вам раніше, у чому полягає особливість виготовлення заварного хліба та які його основні відмінності від традиційних хлібів (поки варитиметься суп, буде хвилька прочитати нашу статтю). Зараз зупинимось виключно на корисних властивостях хлібів на заварці.

  1. Заварний хліб менш калорійний, тож він чудово підійде до раціону в осінньо-зимовий період, коли, як правило, ми готуємо калорійніші страви.
  2. Такий хлібчик містить багато клітковини, яка надзвичайно важлива для роботи травної системи.
  3. Вітаміни групи В. Вони необхідні нам аби почуватись енергійними. Також вітаміни цієї групи мають важливе значення для ментального здоров’я: знижують стрес, допомагають впоратись із втомою та сприяють чудовому самопочуттю і гарному настрою.

У нашому асортименті багато надзвичайно смачних хлібів на заварці, проте до нашого гарбузового-крем супу ми вирішили зробити гріночки саме із «Заварного».

Отож, розпочинаємо готувати!

Інгредієнти

  • гарбуз – 600 г;
  • картопля – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • часник – за смаком (у нас 2 зубчики);
  • вершки (жирністю 20%) – 70 мл;
  • олія оливкова – 3 ст.л;
  • сіль та спеції – за смаком;
  • вода – 300 мл

Для оздоби (за смаком)

  • насіння гарбузове;
  • свіжа зелень (петрушка, окріп, тощо);

Спосіб приготування

1. Гарбуз та моркву нарізаємо кубиками. Також нарізаємо цибулю та дрібнимо часник. Все разом викладаємо в сотейник або на пательню і тушкуємо протягом 10 хв. на оливковій олії.

2. Очищуємо та нарізаємо кубиками картоплю, викладаємо у каструлю, додаємо протушковані овочі і заливаємо водою. Варимо все разом до готовності картоплі.

3. Приготовані овочі перетираємо блендером, додаємо вершки.

4. Маленькими кубиками нарізаємо 3-4 скибочки «Заварного» хліба. На сухій добре підігрітій пательні підсушуємо гріночки.

5. У тарілочки наливаємо крем-суп, додаємо гріночки і прикращаємо гарбузовим насінням, зеленню. Смакуємо!