Для чого потрібно вживати клітковину?
Коли ви намагаєтеся правильно харчуватися, легко потрапляєте до виру підрахунків калорій та грамів доданих цукрів, жирів, білків та вуглеводів.
Але є одна поживна речовина, яку занадто часто не беруть до уваги- рослинна клітковина. Це рослинне волокно, яке надзвичайно корисно впливає на організм.
Клітковина - це вуглевод, який в організмі людини практично не перетравлюється, але:
- Знижує рівень глюкози в крові
- Дає відчуття насичення
- Знижає рівень «поганого» холестерину
- Допомагає травленню і роботі кишечника
- Знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та раку грудей
Де шукати клітковину:
- Овочі
- Фрукти
- Бобові
- Горіхи
- Цільнозерновий хліб
- Деякі види круп