Для чого потрібно вживати клітковину?

Коли ви намагаєтеся правильно харчуватися, легко потрапляєте до виру підрахунків калорій та грамів доданих цукрів, жирів, білків та вуглеводів.

Але є одна поживна речовина, яку занадто часто не беруть до уваги- рослинна клітковина. Це рослинне волокно, яке надзвичайно корисно впливає на організм.

Клітковина - це вуглевод, який в організмі людини практично не перетравлюється, але:

  • Знижує рівень глюкози в крові
  • Дає відчуття насичення
  • Знижає рівень «поганого» холестерину
  • Допомагає травленню і роботі кишечника
  • Знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та раку грудей

Де шукати клітковину:

  1. Овочі
  2. Фрукти
  3. Бобові
  4. Горіхи
  5. Цільнозерновий хліб
  6. Деякі види круп