Як правильно зберігати хліб у спеку: покроковий гайд

16.06.2022
Як правильно зберігати хліб у спеку: покроковий гайд

Коли поділки термометрів піднялись вище позначки 20+℃, інтернет заряснів порадами щодо того, як правильно зберігати продукти влітку. Здавалося б, нічого складного, адже кожен має холодильник. Проте зі зберіганням хлібобулочних виробів не все так просто.

Свіжа випічка містить близько 50% вологи. Зберігання хліба у холодильній камері призводить до швидкого висихання виробу, а заразом і до втрати запаху та смаку. Тож холодильник допоможе врятувати від цвілі улюблений окраєць, але посмакувати ним всерівно не вдасться.

Ми підготували покроковий гайд, як правильно зберігати хліб влітку. Поїхали!

Розпочинайте ще з полиці магазину

1. Перш за все, тривалість зберігання залежить від якості хліба, який Ви обираєте. Якщо продукт виготовлений з використанням поліпшувачів у складі, він може псуватись швидше, тож не забувайте перевірити склад.

2. Звертайте увагу на пакування. Теплий хліб пакувати заборонено, адже це може спричинити появу конденсату в середині упаковки і, як наслідок, призведе до появи цвілі. Понад те, на упаковці виробник обов'язково повинен зазначити термін придатності продукту.

3. Третій аспект, на який варто звернути увагу ще до покупки – умови зберігання продукту в торговій точці. Примішення, в якому знаходяться хлібобулочні вироби, у спекотну пору повинно добре провітрюватись або ж мати кондиціонер.

Створюємо відповідні умови вдома

1. Зберігати хліб вдома бажано у спеціально призначеній для цього хлібниці. При цьому, необхідно мити її щонайменш раз на тиждень. Обов'язково, необхідно рительно вимити хлібницю, якщо попередньо в ній вже перебував зіпсований хліб.

2. Додатково рекомендується зберігати хліб у спеціальному трап'яному мішечку. Це дасть можливість продукту «дихати», але водночас зберіатиме від зачерствіння та цвілі.

3. Альтернативою мішечку може бути пластиковий пакет. Проте до цього варіанту варто підійти уважно. Пакет має бути з пластику, придатного для контакту з харчовими продуктами. Також необхідно зробити невеличкі отвори (дірочки) для циркуляції повітря. Нашу продукцію найкраще зберігати у фірмовій упаковці. Вона виготовлена з безпечного для продуктів харчування пластику – поліпропілену (РР). Понад те, упаковка вже має спеціальні отвори для свіжого повітря і зручну кліпсу, яка дає можливість зручно повторно запакувати продукт після споживання. Ще одна вагома перевага нашого фірмоваого пакування – екологічність. Поліпропілен піддається повній повторній переробці за умови правильної утилізації.

4. Важливо не зберігати житній хліб разом з пшеничним. Кожен з них має свою мікрофлору і її змішування може зіпсувати обидва продукти. Два різних сорти хліба можна зберігати разом у випадку, коли кожен має індивідуальне пакування.

5. Зберігання в морозильній камері. На відміну від холодильника, цей варіант цілком прийнятний, особливо, якщо хліб потрібно зберегти надовше.Дуже зручно розділяти хліб порційно. Рекомендуємо зберігати хлібобулочні вироби у морозильній камері саме в такий спосіб, адже повторна заморозка борошняної продукції не рекомендується. Також, задля збереження усіх властивостей хліба, найліпше його розморожувати у природній спосіб, не використовуючи мікрохвильовку. Так розморожений хліб зберігатиме свої властивості довше.

Примітка! Наші поради будуть корисними, лиш якщо Ви купуєте справді якісний хліб, виготовлений з натуральних інгредієнтів, без поліпшувачів у складі.

Свої хліби ми робимо на справжніх живих заквасках, додаємо заварки та використовуємо інші технології, зокрема, холодний заміс, опари, холодну ферментацію, тощо. Завдяки такому процесу виготовлення, з-поміж інших властивостей, продукт довго зберігає свіжість навіть в літній період.

Наші технологи раніше вже розповідали про причину появи цвілі на хлібобулочних виробах, тож, якщо Ви ще не дивились, ділимось лінком.