Запечена цвітна капуста в клярі та панірувальних сухарях

25.07.2023
Запечена цвітна капуста в клярі та панірувальних сухарях

Цвітна капуста – один із найпопулярніших продуктів літнього сезону. Завдяки особливим корисним властивостям та низькій калорійності її часто відносять до дієтичного меню. Проте цвітна капуста настільки універсальна у приготуванні, що практично кожен може знайти рецепт, який по-справжньому припаде до душі.

Одним із найвідоміших рецептів приготування цвітної капусти є посмажені у клярі та панірувальних сухарях суцвіття. Ми ж пропонуємо цей відомий рецепт дещо модернізувати на healthy манірі замість смажити на пательні чи у фритюрі – запекти капусту в духовій шафі. Таким чином капуста не обсмажуватиметься в олії, а отже буде кориснішою, але такою ж смачною.

Інгредієнти

  • Цвітна капуста – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі від ТМ «Рум’янець» – 1 склянка
  • Твердий сир, який добре плавиться –100 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль та спеції – за смаком.

Спосіб приготування

1. Для початку розділяємо капусту на суцвіття, ретельно миємо та проварюємо у злегка підсоленій воді 5-7 хв. після кипіння.

2. Поки вариться капуста підготуємо кляр. Для кляру 2 яйця збиваємо віничком або виделкою. Додаємо сіль та спеції за смаком.

3. Сир натираємо на дрібну терку та перемішуємо з сухарями у глибокій тарілці. Для того аби страва вдалась, варто ретельно обрати сухарі для панірування, адже задавалося б, така незначна деталь може зіпсувати смак страви. Панірувальні сухарі від ТМ «Рум’янець» виготовляються із пшеничних хлібних сухарів з простим хорошим складом – якісне пшеничне борошно, вода, дріжджі, трішки солі та цукру для смаку. Гарний однорідний ступінь помелу дозволяє зробити на стравах рівномірну скоринку. Завдяки ніжному смаку панірувальні сухарі від ТМ «Рум’янець» не змінюють, а лише злегка підкреслюють смак інших продуктів.

4. Відвареним суцвіттям капусти даємо трішки охолонути і попередньо ставимо розігрівати духову шафу до 200℃.

5. Деко для запікання застеляємо пергаментом, дуже тоненьким шаром змащуємо пергамент олією або вершковим маслом, щоб потім було зручно зняти з дечка готову капусту.

6. Кожне суцвіття занурюємо почергово у кляр, а потім у суміш сухарів з сиром. Викладаємо на деко.

7. Відправляємо деко у розігріту духову шафу орієнтовно на 15 хв. Час запікання також залежить від духової шафи, тож контролюйте страву. Капуста має запектись до золотистого кольору.

8. За бажанням до капусти можна зробити сметанний соус: 100 г. сметани + зубчик часнику (чавимо). Також додаємо дрібно нарізану зелень (петрушка, окріп) та сіль/спеції за смаком.

Страви з цвітної капусти мають неймовірну користь для організму, тож обов’язково додайте цей продукт у свій раціон. Готуйте смачно та легко з ТМ «Рум’янець»!