Відмова від хліба загрожує діабетом, - вчені

Бажання бути стрункими часто призводить до помилкового рішення – повної відмови від хлібобулочних виробів. Проти цього категорично виступають фінські вчені, які з’ясували, що людина, яка повністю відмовляється від хліба, ризикує своїм здоров’ям, збільшуючи шанси захворіти на діабет. Вчені довели, що регулярне вживання цільнозернового хліба дозволяє знизити рівень цукру в крові і зменшити ризик розвитку діабету другого типу. Це відбувається завдяки клітковині, яка впливає на метаболізм. Фінські вчені звертають увагу на те, що в експерименті найкраще себе проявили житній та пшеничний цільнозерновий хліб. Тому всім, хто піклується про своє здоров’я, варто звернути увагу на хліб «100% житній» а також на кілька видів житньо-пшеничного хліба ТМ «Рум’янець».