У Сінгапурі винайшли фіолетовий хліб

Професор Чжоу Вейбіао та його команда винайшли новий вид хліба. Науковці мали за мету створити хліб з низьким глікемічним індексом, але щоб він при цьому був ще й пухким. В результаті після року досліджень вчені представили фіолетовий хліб. Такий незвичний колір йому надають антоціани чорного рису, які використовуються для виготовлення такого хліба.

Антоціани — пігменти синього, червоного і фіолетового кольорів, які містяться в багатьох рослинних клітинах і мають антиоксидантні властивості.

Вчені кажуть, що фіолетовий хліб дуже корисний, він має низький глікемічний індекс. Він ще не надійшов у продаж, але вже відомо, що такий хліб буде коштувати дорожче, ніж звичайний.