Три простих варіанти канапок для літнього ланч-боксу

14.07.2023
Три простих варіанти канапок для літнього ланч-боксу

Ланч та обід – це ті прийоми їжі, які дуже часто відбуваються не вдома. Робота в офісі та значна кількість завдань протягом дня спонукає шукати альтернативні варіанти: обід в закладах громадського харчування, перекус нашвидку, доставка страв в офіс, тощо. Найгірший варіант – пропускати обідні прийоми їжі, адже таким чином можна нашкодити власному організму. Ще один спосіб дотримуватись збалансованого раціону навіть у шаленому ритмі життя – заздалегідь подбати про власний ланч-бокс.

Ланч-бокс – це зручний і практичний спосіб стежити за власним харчуванням і забезпечити собі смачний обід або перекус, незалежно від місця перебування.

Серед основних переваг використання ланч-боксу:

  • Збалансоване харчування

Власноруч приготована їжа дає можливість контролювати якість і склад продуктів, дозволяючи краще враховувати дієтні або харчові потреби.

  • Економія часу та коштів

За допомогою ланч-боксу можна зекономити кошти, готуючи їжу вдома, а не харчуючись у ресторані чи їдальні. Окрім того, це дозволяє зекономити час, який ми витрачаємо на очікування у закладах громадського харчування.

  • Екологічність

Використання ланч-боксу може допомогти уникнути використання одноразових контейнерів і упаковки, зменшивши кількість відході.

Окрім того, використання ланч-боксу відкриває справжнє поле для власних кулінарних експериментів з улюбленими продуктами.

Ми підготували три варіанти смачних канапок з хлібчиком від ТМ «Рум’янець» та свіженькими овочами, адже одне із важливих правил збалансованого харчування – велика кількість сезонних овочі та фруктів у раціоні.

1. «Соняшний» сандвіч з огірком

Надзвичайно важливо додавати у свій раціон трішки зернят та горіхів. Саме тому, перший варіант канапок у ланч-бокс – з «Соняшним» хлібом із насінням соняшника. У складі цього хлібчика понад 23% зернят соняшника, понад те, він не містить доданого цукру. «Соняшний» хліб виготовляється на хлібній пшеничній заквасці та заварці, саме тому, має неймовірно пухкий м’якуш, ніжний смак та чудово поєднується з іншими продуктами.

На основі цього хліба, пропонуємо зробити легкий сандвіч з листочками шпинату, свіжим огірочком та спеціями за смаком. Шпинат у своєму складі містить клітковину, залізо, калій, кальцій, вітаміни С, В1, В2, В6, РР, Е, К, а також є джерелом інших важливих мікро та макроелементів. Огірочки, у свою чергу, сприяють гідратації, оскільки на 90% складаються з води. Також, це чудове джерело поживних речовин: вітаміни А, В, С, К, калій, марганець, мідь. Завдяки низькій калорійності – огірки чудовий елемент дієтичного меню.

2. Сандвічі з «Тостового з висівками» та шинкою

Для прихильників хліба з висівками маємо чудовий варіант канапок з нашим «Тостовим з висівками». Окрім пшеничних висівок у складі, цей хлібчик має ще кілька секретів. У його складі сухе молоко, що допомагає досягнути особливо ніжного вершкового смаку та лагідного пшенично-молочного аромату. Завдяки особливому способу – холодному замісу тіста, кожна скибочка має рівномірні невеличкі пори, завдяки яким хлібчик дуже м’який та ідеально підсушується в тостері. До речі, у цьому варіанті канапок можна використати звичайні скибочки або трішки підсмажений хліб – смачно буде в обидвох варіантах.

Поєднайте «Тостовий з висівками» зі смачними помідорами і огірочками, свіженькими листочками салату та шинкою. У більш корисній варіації цього сандвічу можна використати власноруч відварене або запечене м’яско. Таке м’ясо має меншу жирність та точно не міститиме сторонніх домішок та ароматизаторів. Не нехтуйте листочками салату, адже це відмінне джерело вітамінів та мікроелементів (йод, мідь, залізо, натрій, кальцій, вітаміни групи B, A, PP, K, E, тощо).

3. Канапки з гуакамоле, моцарелою та «Заварним» хлібом

Ще один надзвичайно смачний варіант канапок зі справжнім заварним житньо-пшеничним хлібом. Хліб, виготовлений на заварці, містить велику кількість необхідної для нашого організму клітковини. Також житньо-пшеничний хліб містить вітаміни групи В, які надзвичайно важливі для підтримки функціонування нашої ЦНС.

«Заварний» хдібчик від ТМ «Рум’янець» має насичений житньо-пшеничний смак, неймовірний духмяний аромат і чудово поєднується з гуакамоле, моцарелою та помідорами-чері. Спеції додаємо за смаком і канапки в ланч-бокс готові.

Кілька слів про користь інгредієнтів. Гуакамоле готується на основі авокадо, соку лайму та солі. Авокадо занесений у Книгу рекордів Гіннеса як найбільш поживний фрукт. Завдяки високому вмісту природних антиоксидантів, вітамінів та інших поживних речовин, вживання авокадо посилює імунітет, допомагає боротись із запаленнями та зберегти молодість. Помідори та моцарела також не лише смачне, а й корисне поєднання. Моцарела – чудове джерело білків, а томати-чері містять необхідні для нас кальцій, калій, залізо, фосфор, вітамін С, Е, антиоксиданти, органічні кислоти.

Вдома чи to go, нехай ваш обід буде смачним та поживним разом з ТМ «Рум’янець»!