Що таке тренд фудпейрінгу?
07.07.2020
Фудпейрінг - це поєднання різних інгредієнтів і продуктів на молекулярному рівні , тобто на рівні їх хімічного складу, відтінків смаків і ароматів.
Вважається, що цей тренд зародився на початку двохтисячних, коли великий кулінарний «хімік» сучасності Хестон Блюменталь опублікував в одному популярному світовому виданні рецепт чорної ікри з білим шоколадом
В результаті утворилась справжня наука про їжу і смаки, основне правило якої, щоб інгредієнти мали загальну ароматичну основу Для визначення цього часто використовують різні фізико-хімічні аналізи, але незалежно від наукового фону, фудпейрінг головним чином грунтується на зверненні до наших почуттів.
Вважається, що цей тренд зародився на початку двохтисячних, коли великий кулінарний «хімік» сучасності Хестон Блюменталь опублікував в одному популярному світовому виданні рецепт чорної ікри з білим шоколадом
В результаті утворилась справжня наука про їжу і смаки, основне правило якої, щоб інгредієнти мали загальну ароматичну основу Для визначення цього часто використовують різні фізико-хімічні аналізи, але незалежно від наукового фону, фудпейрінг головним чином грунтується на зверненні до наших почуттів.
- Наш язик , за допомогою якого ми можемо розрізнити п'ять основних смаків (солодкий, солоний, гіркий, кислий, умамі )
- Близько 90% смаку, який ми відчуваємо під час їжі, надходить через наш ніс , який може розрізняти найтонші аромати.
- Наше слухове сприйняття (наприклад, хрусткий багет).
- Наш дотик (для прикладу текстура нашого "Заварного") також залучений в цілісне сприйняття смаку.