Що таке хліб Єзекіїля?
На початку серпня православні відзначають день пам’яті пророка Єзекіїля. А чи знаєте ви про хліб Єзекіїля? Неважко здогадатися, що назва його походить із Біблії і пов’язана вона із іменем вищезгаданого пророка. Він мав пройти випробування – пролежати 390 днів на лівому боці й не вставати. Так Єзекіїль мав понести провину за весь ізраїльський народ. Але щоб у нього були сили , Господь забезпечив пророка унікальним і корисним рецептом хліба , який Єзекіїля їв щодня, і цей хліб надавав йому сил. Як пишеться в Біблії: «Візьми собі пшениці та ячменю, і бобів та сочевиці , і проса та полби, і зроби із них собі хліб». Дієтологи кажуть , що склад цього хліба унікальний і збалансований . У цій суміші є все необхідне для життєдіяльності організму, і якщо видалити хоч один злак , то буде чогось не вистачати. До речі, хліб Єзекіїля готується без дріжджів. Дієтологи рекомендують їсти такий хліб . На жаль, в Біблії не описується детальний процес його приготування, але справжніх пекарів це ніколи не зупиняло.