Що дає хлібу додавання заварки?

25.07.2020
Що дає хлібу додавання заварки?

Найхарактерніші сорти наших житньо-пшеничних заварних хлібів є - Бородинський, Бородинський з насінням соняшника, Литовський та Заварний.

Відмінною особливістю їх виробництва є використання заварки і смако-ароматичних добавок (кмин, коріандр). Такий хліб має своєрідний кислувато-солодкуватий смак, вологу соковиту м’якушку, тривалий термін придатності до споживання.

Заварка – це напівготовий продукт хлібопекарського виробництва, що отримують шляхом змішування борошна , солоду (можливо з додаванням подрібнених прянощів) з водою, нагрітою до 95 – 97 °С та доведення суміші до температури 63 – 64 °С для клейстеризації крохмалю. Накопичені декстрини і прості цукри відіграють позитивну роль у створенні характерної вологої м’якушки, насиченого кольору скоринки і уповільненню процесу черствіння.

Що ж дає пшеничному хлібу заварка? Як і в випадку з житньо-пшеничним хлібом, разом з заваркою мікроорганізми в тісті отримують додаткове харчування - цукор, тому заварний хліб має особливу приємну солодкість в смаку. Завдяки цьому хліб виходить пишнішим і еластичнішим, а скоринка рум'яніша.

Серед пшеничних заварних в нашому асортименті представлені: Цільнозерновий пшеничний, Соняшний з насінням соняшника, З льоном.