ТОП-3 корисні літні сніданки нашвидкоруч

23.06.2022
ТОП-3 корисні літні сніданки нашвидкоруч

У Британії традиційний сніданок – вівсянка, а ми не ставимо собі гастрономічних обмежень, тож маємо величезне поле для кулінарних експериментів. Головний ворог сніданку – час. Вірніше, постійний брак часу. Проте, якщо брати курс на збалансований раціон, безперечно, пропускати сніданок не можна і, звичайно ж, не бажано замінювати ранковий прийом їжі на абиякий перекус.

Ми підготували ТОП-три чудові рецепти легкого літнього сніданку. Головна їх перевага – простота та швидкість приготування, а ще користь і заряд енергії на весь день.

1. Тост з яєчною пастою

Якщо говорити про сніданок, найстереотипнішими асоціаціями будуть або страви з яєць, або тости. Чому б не поєднати? Насправді, у такій комбінації багато користі. Яйця – чудовий продукт для сніданку, адже вони у великій кількості містять білок, а також вітаміни A, D, В, В12, Е, тощо. Хліб, особливо цільнозерновий – відмінне джерело вуглеводів, які заряджають нас енергією.

Інгредієнти

  • 4 варених яйця
  • 50 г твердого сиру
  • 4 скибочки тостового хліба (найкраще підійде «Тостовий класичний» або «Тостовий з висівками» від ТМ «Рум’янець»)
  • 1 ст.л. класичного йогурту
  • Сіль та спеції за смаком

Спосіб приготування

На тонку терку натираємо яйця та сир, додаємо йогурт і спеції, все ретельно перемішуємо. Розділяємо суміш на дві частини. Рівномірно намащуємо одну скибочку тостового хліба частиною яєчної пасти і накриваємо канапку ще однією скибочною тостового. Таким же чином готуємо 2 порцію. За бажанням, хліб можна підсушити в тостері. Поживний сніданок готовий!


2. Канапки з житнім хлібом

Житні сорти хліба – невід’ємний елемент здорового раціону. Вони містять вітаміни групи В, С, А, Е, РР, Н. Окрім того, багаті на магній, цинк, залізо та інші необхідні для організму людини мікро- та макроелементи.

Житні хліби добре насичують і гарно комбінуються з різними продуктами, тож чудово підійдуть для смачного початку дня. Пропонуємо, на сніданок спробувати канапку з житнього або житньо-пшеничного хліба (у нас «Бородинський з насінням соняшника»). Рекомендуємо спробувати з овочами і класичним легким соусом. Ділимось рецептом соусу.

Інгредієнти

  • 100 мл класичного йогурту
  • 50 г оливкової олії
  • 1 ч. л. білого винного оцету
  • Базилік/кріп по четвертині пучечка
  • Сіль/перець за смаком

Спосіб приготування

Промити та висушити зелень, далі ретельно подрібнити ножем або в блендері. До зелені додаємо йогурт, оливкову олію, винний оцет, сіль та перець. Ретельно перемішуємо.


3. Солодкі тости

Не новина, що солоденьке краще їсти в першій половині дня. До того ж, якщо і віддавати перевагу смаколикам на сніданок, бажано обрати варіант, який справді наповнить енергією. Чудово для сніданку підходять банани, адже вони дають запас енергії.

Також, гарним варіантом будуть солодкі канапки. Для основи чудово підійдуть тостові хліби або ж «Кукурудзяний» від ТМ «Рум’янець». Ці варіанти добре поєднуються з арахісовою пастою або сиром маскарпоне. Щоб додати трішки естетики, прикрасьте сніданок сезонними фруктами.


Смакуйте та насолоджуйтесь ранком з ТМ «Рум’янець»!