Легкий салат з буряком та фетою + духмяний "Гречаний" хліб

Українська кухня надзвичайно багата на цікаві та смачні локальні продукти, значення та приготування яких почали активно переосмислювати українські кулінари. Ми також любимо експерименти та нетипові поєднання смаків української кухні. Саме тому, пропонуємо сьогодні поєднати класичний тандем локальних продуктів: буряк та гречку в оригінальних інтерпретаціях.

Ми підготували для вас чудовий та легкий рецепт салату з червоним буряком. А у своїй лінійці маємо неймовірно смачний «Гречаний» хліб, який ідеально доповнить наш салат. Тож, до справи страви!

Інгредієнти

Буряк – 1 шт.

Сир фета – 200 г.

Листя салату – 50 г.

Оливкова олія

Сіль/перець (за смаком)

Зелень/грецькі горіхи/ гарбузове насіння (за бажанням)

Спосіб приготування

1. Буряк варимо або запікаємо у фользі. Ми запікали, аби смак вийшов насиченішим.

2. Готовий буряк очищуємо і нарізаємо кубиками.

3. На тарілку викладаємо листя салату, поверх додаємо кубики буряка, солимо та перчимо за смаком, поливаємо все олією.

4. Фету нарізаємо кубиками, або ж ламаємо невеличкими шматочками (як це зробили ми). Викладаємо на наш салат.

5. Зверху прикрашаємо подрібненими грецькими горіхами, гарбузовим насінням, або ж, як ми, свіженькою петрушкою.

Особливого смакового звучання цей салат набуває у поєднанні з нашим «Гречаним» хлібом. Цей хліб ми виготовляємо із додаванням справжньої гречаної каші, тож він неймовірно смакує із зеленню, фетою та запеченим буряком. Легке та корисне поєднання автентичних українських смаків.

Експериментуйте та смакуйте разом з ТМ «Рум’янець»!