Хто придумав продавати вже нарізаний хліб?

«Тут виробляється нарізаний хліб» - погодьтеся, не надто переконливе рекламне оголошення. Однак саме такий заголовок красувався на першій шпальті місцевої газети містечка Чіллікот в штаті Міссурі. В інструкції писалося, що треба відкрити упаковку, витягнути буханку хліба і взяти стільки скибочок хліба, скільки потрібно.

У той час ідея продавати нарізаний хліб деяким людям здавалася божевільною. А все тому, що всі знали - нарізаний хліб швидко черствіє. Передбачаючи це, винахідник першої машинки для нарізки хліба Отто Фрідріх Роведдер, зробив конструкцію такою, що на виході хліб залишався зовні цілим. Для споживачів це означало звичайний термін зберігання. Патент на винахід був отриманий в липні 1928 року.

По суті, винахідник зробив новаторський прорив, зумовивши появу нової ніші на ринку хліба. До 1930 року нарізаний хліб продавався вже по всій Америці. А вже в 1950 році в одному з проведених опитувань нарізаний хліб був визнаний найбільшим винаходом.

Крім того, що нарізаний хліб – це дуже зручно (бо не треба його щоразу різати), додатковими перевагами є також ідеальна форма і однакова товщина всіх скибочок.