Хліб печуть навіть посеред Тихого океану
Мандрівники, які беруть участь у міжнародній експедиції «Кон-Тікі-2», йдуть Тихим океаном і регулярно печуть хліб на своїх плотах. Їм непросто організувати різноманітне й повноцінне харчування в таких екстремальних умовах – на плотах посеред океану. Експедиція вирушила з Перу ще торік восени і планує пройти на плотах 9 тисяч кілометрів. Таке ще не вдалося нікому й дивного в цьому немає нічого, адже така подорож – справа непроста. Наприклад, на третій тиждень плавання у мандрівників закінчилися майже всі свіжі овочі та фрукти.
У цих умовах випічка хліба стала регулярною подією. Свіжий хліб в океані - це не просто їжа, а ще й серйозна психологічна підтримка. Мандрівники кажуть, що запах готового хліба – це щось неймовірне, і серед солоних бризок, вітру і хвиль він по-справжньому додає сил і впевненості мореплавцям на плотах.