Чому батони серед базових продуктів зимового споживчого кошика?
Блекаут вносить вимушені корективи не лише у наш розпорядок дня, графіки роботи/навчання та щоденні плани. Певно, кожен уже зіштовхувався з тим, що на полицях магазинів не завжди можна знайти улюблені звичні продукти. Через нищівні дії ворога щодо нашої енергосистеми, певних змін часом зазнає і наш асортимент. За будь-яких умов, наша команда працює на повну потужність, аби на ваших столах завжди були принаймні базові продукти – традиційний житній хліб, або ж улюблений з дитинства батон. Через оповитий міфіми образ хліба з пшеничного борошна, ми вирішили краще познайомити Вас зі своєю лінійкою батонів, аби Ви були певні, що такого продукту точно не варто боятись, якщо споживати правильно.
Чи справді шкідливий білий хліб?
У нас на Рівненщині батон входить до переліку базових продуктів, які мають істотну соціальну значущість. Іншими словами, входять до основних продуктів споживчого кошика. Проте, за останній десяток років, попри величезну любов споживачів, саме батони (білий хліб з пшеничного борошна) багато разів піддавався значній критиці з боку індустрії схуднення. Нині ж, коли в пріоритеті саме правила збалансованого харчування, фахівці наголошують, що шкідливим зазвичай є не сам продукт, а його неправильне споживання. Наприклад, споживання надміру, або ж поєднання з продуктами, які додадуть вашій канапці зайвих калорій.
Окрім того, нині дієтологи наголошують, що опинившись у складних умовах, коли немає можливості подбати про збалансований раціон, продукти з вищим вмістом вуглеводів допоможуть зробити запас життєво необхідної енергії.
Особливості виготовлення наших батонів
Звичайно ж, найкращим джерелом вуглеводів, а отже нашої енергії, стануть саме якісні продукти з натуральних інгредієнтів. Отож, ми коротенько розповімо, як виготовляються наші батони, у чому їх особливість та з чим, вони смакують найліпше.
Батон «Молочний»
Одині із бестселлерів нашого хлібного асортименту.
Склад: борошно пшеничне вищого сорту, вода, цукор, сіль, сухе знежирене молоко, суха молочна сироватка, маргарин, дріжджі.
Особливості виготовлення: у рецептурі «Молочного» батону ми додатково використовуємо суху молочну сироватку, сухе знежирене молоко та маргарин. Ці інгредієнти надають хлібчику приємного вершкового запаху з солодким, молочним присмаком. Окрім того, цей бтон ми виготовляємо на холодній опарі, яка допомагає повністю розкрити ніжний смак, робить м'якуш пористим та м'якеньким. Перед посадкою хлібинок в піч ми зволожуємо тістові заготовки, саме так вдається досягнути ефекту глянцевої скоринки батону.
Енергетична цінність/калорійність: 1072 кДж / 253 ккал
З чим поєднати: завдяки яскравому вершковому смаку цей хлібчик чудово смакує без додавання масла чи жирних соусів. Готуючи канапки з «Молочного» батону, найліпше використати улюблені сезонні овочі, якісну морську рибу, або ж відварене м’ясо з мінімальним додаванням спецій.
«Батон на черені»
Наш крафтовий варіант улюбленого батону з ніжним молочним м’якушем та хрумкою запеченою скоринкою.
Склад: борошно пшеничне вищого сорту, вода, цукор, сіль, дріжджі, сухе знежирене молоко, суха молочна сироватка, маргарин.
Особливості виготовлення: склад цього батону дуже схожий до батому «Молочного», проте інгредієнти додаються у різних співвідношеннях. Ще однією спільною рисою обидвох хлібів є використання холодної опари, яка впливає на смак та пухкість м’якуша. Головною відмінністю обох батонів є саме їх спосіб випічки: «Молочний» печемо у ротаційній печі, а «Батон на черені» – у подовій. Саме подова піч допомагає зробити скоринку цього хліба більш запеченою та хрумкою. Злегка присипаний борошном цей хлібчик має справжній крафтовий вигляд та чудовий смак.
Енергетична цінність/калорійність: 1097 кДж / 258 ккал
З чим поєднати: оскільки «Батон на черені» випікається у подовій печі, його м’якуш дещо сухіший ніж у «Молочного», саме тому, цей батон стане ідеальною основою для гріночок. Найкраще підсушити їх у доховій шафі або ж на пательні без додавання олії. Такі гріночки чудово доповнять перші страви, або ж корисні салати.
Батон «Звичайний»
Традиційний, улюблений з дитинства смак батону «Звичайного».
Склад: борошно пшеничне вищого сорту, вода, цукор, олія соняшникова, дріжджі, сіль.
Особливості виготовлення: Надзвичайно простий та зрозумілий склад, а головне – лиш якісні інгредієнти. Головна особливість нашого батону «Звичайного» – пшенична закваска. Саме завкаска допомагає розкрити багатий смак якісного пшеничного борошна. Також, завдякки заквасці м’якуш виходить пухким, хлібчик довше зберігає свіжіть та не кришиться при нарізанні.
Енергетична цінність/калорійність: 1160 кДж / 274 ккал
З чим поєднати: батон «Звичайний» стане чудовою основою для смачних легких овочевих намазок. Наприклад, ніжний варіант із цукіні, або ж дещо пікантніша намазка з баклажанів. Легкий смак батону «Звичайного» чудово доповнять ніжні паштети. Наприклад, власноруч виготовлений корисний паштет з курячої печінки.
Батон «Багет»
Родзинка лінійки батонів – батон «Багет», адже він вже став справжнім символом різдвяних та новорічних свят.
Склад: борошно пшеничне вищого сорту, вода, маргарин, цукор, дріжджі, сіль.
Особливості виготовлення: батон «Багет» більше асоціюється з французькою кухнею, проте завдяки своєму смаку та зручній формі цей хлібчик настільки полюбився українським господиням, що без канапок з багету важко уявити святковий стіл. Для того, щоб багет не кришився при нарізанні та мав пухкий, пружний м’якуш ми виготовляємо його на пшеничній заквасці. Завдяки маргарину, наш батон «Багет» має ніжний вершковий смак та аромат, тож чудово підкреслює інші інгредієнти, які Ви використовуєте для приготування смачних канапок.
Енергетична цінність/калорійність: 1164 кДж / 275 ккал
З чим поєднати: окрім традиційний канапок з червоною ікрою, батон «Багет», чудово підійде для приготування смачних брускет зі свіжими овочами та улюбленими прянощами. Чудово підійде батон "Багет" і на щодень, наприклад, до сніданку. Пшеничний хлібчик вранці допоможе на довго зарядитись енегрією та почувати себе бадьоро протягом дня.