Борошно - запорука якості продукції

30.07.2022
Борошно - запорука якості продукції

Смак і запах продукту, структура м’якушки, колір скоринки і, найголовніше, користь для споживача – на кожну з властивостей хліба та здоби, в першу чергу, впливає якість борошна. Для виробника, який не допускає у складі свого продукту жодних поліпшувачів, стабілізаторів та інших зайвих інгредієнтів, борошно – визначний фактор якості продукції. Саме тому, на своєму виробництві ми не лише стежимо за тим, аби борошно відповідало загальним стандартам якості, а маємо власні високі вимоги до цього інгредієнту.

Яке борошно ми використовуємо?

Переважна більшість нашої продукції виготовляється з пшеничного та житнього борошна різних сортів. Часто у складі продукту ми міксуємо різні види борошна, адже особливістю нашого виробництва є використання власних унікальних рецептур продукції.

Корисні тренди

Безперечно, ми стежимо за трендами й актуальними варіаціями використання різних видів борошна, проте підходим до цього питання досить виважено. Головне завдання наших технологів – створити справді смачний і корисний хліб, адже нині це основний запит споживача. Наприклад, у нашому асортименті є хліби з цільнозерновим борошном, також часто використовуємо житнє обдирне. Маємо навіть «Хліб 100% житній», який виготовляємо виключно з житнього обдирного борошна за власною особливою технологією.

Нині виробники часто пропонують хліб з додаванням гречаного або курурудзяного борошна. У нашому асортименті теж є «Кукурудзяний» та «Гречаний», але для їх виготовлення ми використовуємо не мікс борошна, а додаємо у тісто справжні каші – так хліб виходить кориснішим.

Постачальники якісного борошна

Ще з початку роботи нашого хлібозаводу ТОВ «Рівне-борошно» є головним постачальником борошна для продукції «Рум’янця». У співпраці з ТОВ «Рівне-борошно» надзвичайно важливим для нас є те, що підприємство використовує лише якісну сировину (зерно) та хороше професійне обладнання. Борошно, яке виготовляє підприємство, відповідає не лише стандартам якості, а й індивідуальним вимогами нашого хлібозаводу.

Попри тісне багаторічне партнерство, кожна партія борошна, перш ніж потрапить на виробництво, проходить перевірку в лабораторії хлібозаводу, де ми визначаємо його якість, вологість і кількість клейковини.

Власний професіоналізм

Попри те, що якісне борошно – основний інгредієнт доброго хліба, надзвичайно важливою також є компетенція працівників. Навіть найкраще борошно може у підсумку так і не стати хорошим хлібом та цікавим продуктом, якщо працювати з ним без належних знань. Саме тому, ми постійно підвищуємо кваліфікацію працівників і тримаємо руку на пульсі хлібопекарських новацій, щоб створювати справді унікальні, якісні та виключно натуральні продукти.