Яким повинно бути якісне борошно?

07.08.2020
Яким повинно бути якісне борошно?

Борошно – один із тих продуктів, які є на кухні в кожного .

І це не дивно, адже з борошна ми готуємо млинці та пироги, печиво і оладки . Використовуємо його для приготування соусів та клярів.

Одним із найважливіших показників якості борошна є клейковина, яка при набуханні у воді утворює в’язку еластичну масу. Якщо клейковини достатньо, то тісто виходить пружним Якщо ні – отримати хлібобулочні вироби високої якості не вийде,
Клейковина - це рослинний білок, який при бродінні створює основу майбутнього хліба. В процесі бродіння і вистоювання білок розтягується в «сітку»; виходять такі пори, навколо яких вибудовується сітка з рослинного білка. Якщо відсоток клейковини в борошні низький, такий хліб має менший об'єм, у нього немає еластичності, він кришиться.
Запам'ятайте, що в борошні вищого сорту має бути не менше 24% клейковини.

У борошні, яке реалізує хлібозавод «Рум’янець», вміст клітковини становить якраз 24% . Тому випічка з нашого борошна завжди виходить на диво смачна .

Дуже важливо підібрати хороше борошно з високими показниками клейковини, адже вона дуже сильно впливає на якість хліба.

Звичайно, не лише кількість клейковини в борошні визначає якість хліба. Для того, щоб він був ще й корисним в борошні повинні міститися вітаміни і мікроелементи. А правильна технологія приготування хліба передбачає використання закваски або опари . Так «правильне» борошно є джерелом вітамінів групи В1, В2 і РР, важливих для нашого здоров'я.

  • Вітамін В1: необхідний для поліпшення роботи нервової системи. Він джерело гарного настрою і спокою.
  • Вітамін В2: зберігає нам молодість, шкіру робить гладенькою та еластичною.
  • Вітамін РР: відповідає за роботу мозку і серцево-судинну систему.