А ви замочуєте хліб на котлети?
В котлети дуже часто кладеться замочений шматок білого хліба, він робить фарш більш в'язким, не дає розвалюватися. Найкраще замочувати хліб в молоці, так буде смачніше, - вчили нас бабусі.
А от деякі шеф-кухарі вважають, що хліб в молоці - це зайва дія. І рекомендують пропускати свіжий, але не замочений хліб через м'ясорубку, він забирає залишки м'яса з неї і очищає. Із замоченим хлібом так не вийде. Якщо ж дуже хочеться, то молоко можна потім додати в фарш і за допомогою нього відрегулювати консистенцію котлетної маси.
Також часто зустрічається порада використовувати не замочений хліб для котлет, а панірувальні сухарі або навіть вівсяні пластівці.