5 причин додати «Цільнозерновий» хліб у свій раціон

05.07.2023
5 причин додати «Цільнозерновий» хліб у свій раціон

Тренд здорового збалансованого харчування з кожним роком набирає обертів. Для того, щоб лишатися здоровими, бадьорими та активними все більше людей починають змінювати власний раціон, орієнтуючись на правила збалансованого харчування. Цільнозернові продукти є одним із важливих елементів збалансованого раціону.

«Половину раціону мають становити овочі та фрукти, а решту — цільнозернові злаки, нежирне м’ясо, бобові, та горіхи і насіння», – зазначають на сайті МОЗ.

У цій статті ми підготувала 5 причин, чому варто додати цільнозерновий хлібчик до своєї здорової тарілки.

1. Джерело енергії

За рекомендацією спеціалістів Гарвардської школи громадського здоров’я чверть здорової тарілки мають складати складні вуглеводи. До цієї категорії продуктів відноситься цільнозерновий хліб. Такий хліб має менший глікемічний індекс, тож при його споживанні підвищення рівня цукру в крові відбувається повільніше. Це дозволяє підтримувати стабільний рівень енергії протягом тривалого часу, уникати різких коливань настрою та енергії, які можуть виникати після споживання продуктів з високим вмістом простих вуглеводів.

2. Якісний склад

Напис «Цільнозерновий хліб» на упаковці – не є запорукою якості продукту. Надзвичайно важливо ретельно вивчати склад продуктів, аби обраний вами хліб не містив сторонніх домішок. Так, наприклад, у складі нашого «Цільнозернового»: борошно пшеничне цільнозернове (80%), вода, насіння льону (5,6%), дріжджі, суха пшенична клейковина, соняшникова олія і дрібка солі та цукру для смаку. Понад те, наш «Цільнозерновий» ми виготовляємо на пшеничній заквасці та заварці, які допомагають максимально розкрити усі корисні властивості цього хліба. Саме завдяки якісному складу у 2021 році наш «Цільнозерновий» хлібчик потрапив у кошик корисних продуктів пані Олени Зеленської.

А ще, маємо цікаве відео, про те як "Цільнозерновий" хлібчик виготовляється на нашому виробництві.

3. Корисні елементи

Цільнозернове борошно виготовляється шляхом разового помелу цільного зерна без просіювання, тож воно включає усі частинки зернини (зовнішню оболонку, зародок та ендосперм). Таким чином зерно не втрачає свої корисні складові, такі як вітаміни групи В, залізо, магній та інші мінерали. Тому цільнозерновий хліб є джерелом багатьох корисних поживних речовин, необхідних для здорового та активного функціонування організму.

4. Легкість засвоєння

Клітковини – ще один надзвичайно важливий корисний елемент, заради якого цільнозерновий хліб повинен бути у здоровому раціоні. Клітковина позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Вона підтримує нормальну функцію кишечнику та стимулює розвиток корисних бактерій у кишечнику, що впливає на загальний стан здоров'я. Проте людям, які мають проблеми зі здоров’ям ШКТ, варто бути дуже обережними із вживанням цільнозернових продуктів. У такому випадку, перш ніж додати «Цільнозерновий» хлібчик до свого раціону, варто проконсультуватись з лікарем.

5. Справжнє задоволення від смаку

Корисне не означає не смачне! Наш «Цільнозерновий» хліб – чудове підтвердження цієї тези. Хлібчик з насиченим пшеничним смаком, пористим м’якушем та неймовірним духмяним ароматом. «Цільнозерновий» хліб – чудове доповнення основних страв та основа для корисних канапок.

Надзвичайно важливо пам’ятати про оптимальний розмір порцій, адже навіть корисні продукти у надмірних об’ємах споживання можуть завдати шкоди. Центр громадського здоров’я України рекомендує вживати не більше 70 г. цільнозернових продуктів на день для жінок та до 90 г. – для чоловіків.

Цільнозерновий хліб є корисним додатком до здорового раціону. Він містить багато вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів, що сприяють загальному здоровому самопочуттю. Обов’язково спробуйте «Цільнозерновий» хлібчик від ТМ «Рум’янець» і нехай здоровим, смачним та активним буде кожен день!