Великодня випічка різних країн
Ми на Великдень печемо паски, а от в Болгарії, Румунії та Молдові пасхальний хліб називається козунак. Причому, якщо в нас традиційно в паски додають родзинки і цукати, то к козунак додаються і горіхи, і мак, і навіть свіжий сир, ну і звісно, родзинки – здається, це найпопулярніший наповнювач для великодньої випічки у всьому світі.
Великодню випічку у Словенії називають потіца. Страва складається із тіста та начинки. Потіцу можна назвати послом Словенії, адже ця випічка обов’язково присутня у всіх словенських церемоніях за кордоном.
Особливе місце серед пасхальної випічки світу займає райндлінг. Найбільше він поширений в Австрії, хоч зустрічається й в інших країнах Європи. Райндлінг готується на основі дріжджового тіста з додаванням кориці, родзинок та горіхів. Це солодка випічка типу нашої паски, яка, хоч і має округлу форму, але швидше нагадує кекс.