Вчені назвали три причини, чому варто їсти більше хліба

Фахівці французького національного агентства охорони здоров'я, безпеки продуктів харчування й охорони навколишнього середовища радять вживати менше м'ясних продуктів, натомість збагатити свій раціон продуктами, багатими на волокна. За даними вчених, дорослі не вживають достатньо клітковини на день (добова норма становить 30 г). Між тим, клітковина має велике значення для здоров'я.

Нерозчинна клітковина міститься у хлібі, висівках та бобових. Розчинна - у фруктах, овочах і сухофруктах.

Експерти називають три причини збагатити раціон клітковиною:

1. Клітковина сприяє насиченню. «Волокна швидко заповнюють шлунок і довше в ньому утримуються, тож ви менше їсте», - каже дієтолог Сильвен Руссе.

2. Клітковина гальмує вбирання цукру. «Волокна уповільнюють всмоктування вуглеводів через травну систему», - розповідає дієтолог.

3. Клітковина необхідна кишечнику. «Волокна здатні регулювати роботу цього органу», - роз'яснює Руссе.