Соковитий хіт сезону: тарталетки з черешневим конфітюром
Поки триває сезон соковитих черешень, пропонуємо приготувати надзвичайно простий але по-справжньому літній десерт – тарталетки з черешневим конфітюром.
Для тих, хто у випічці beginer, але хотів би здивувати близьких домашньою випічкою, маємо невеличкий лайфхак. Для того, щоб тісто точно вдалось, необхідно обрати якісне борошно. Тоді процес випічки точно пройде без сюрпризів. Борошно від ТМ «Рум’янець» – чудовий варіант. Воно ідеально підходить для замішування будь-якого тіста.
Отож, озброївшись хорошим борошном, можна переходити до процесу приготування.
Інгредієнти (для тарталеток)
- 130 грамів борошна ТМ «Рум’янець»
- 50 грамів вершкового масла
- 4 ст. ложки грецького йогурту
- 2 ч. ложки цукру
- 1 ч. ложка розпушувача
- дрібка солі
Інгредієнти (для конфітюру)
- 1 склянка черешень (видалених кісточок і нарізаних навпіл)
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка крохмалю
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- 1/4 чайної ложки соку лимона
Спосіб приготування
Розпочати варто з приготування конфітюру.
1. У сковороду або сотейник висипте цукор і крохмаль, додайте черешні, ванільний екстракт і сік лимона. Ретельно перемішайте, щоб черешні були покриті цукром і крохмалем.
2. Розігрійте сковороду на середньому вогні і готуйте, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, доки черешні не стануть м'якими і сік не загустне.
3. Поки охолодає наш конфетюр готуємо тісто. Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками, додаємо борошно і швидкими рухами перетираємо в крихту.
4. В отриману крихту додаємо цукор, сіль та розпушувач, перемішуємо. Далі додаємо йогурт і вимішуємо тісто.
6. Тісто ділимо на 6 рівних частин. Формуємо з них кружечки. Далі кожен кружечок необхідно розкачати до товщини 3-4 мм.
7. Форми для тарталеток змащуємо вершковим маслом. Далі кожну форму вистиляємо тістом, злегка притискаючи його до країв та дна форми. Зайве тісто, яке виходить за краї, обрізаємо.
8. За допомогою ложки розподіляємо черешні рівномірно по тарталетках.
9. Ставимо форми з тарталетками у попередньо розігріту до 180 ℃ духову шафу. Залишки тіста також можна покласти на дечко у дохову шафу. Випікаємо 10-12 хвилин (доки скоринки тарталеток не стануть золотисті і хрусткі).
10. Спечені залишки тіста перетираємо у крихту. Прикрашаємо десерт золотавими крихтами та свіжими черешнями. Наші тарталетки готові!
Смакуйте літні десерти разом з ТМ «Рум’янець»!