Що означає борошно другого сорту?

Багато хто думає, що це борошно не найвищої якості – другий сорт, якщо коротко. А вищий сорт – це ніби найкраще борошно. Насправді тут ідеться не про якість, а про спосіб помолу.

Борошно вищого ґатунку виготовляється з повністю очищеного від оболонки зерна – воно виходить білим і максимально дрібно помеленим. Але очищене зерно майже не містить вітамінів та мікроелементів, тож якщо говорити про користь, то борошно вищого ґатунку з усіх видів борошна – найменш корисне. А от вироби з нього виходять найпишнішими через високий вміст клітковини. Втім, поєднати корисне і приємне можна!

Наприклад, за допомогою борошна другого сорту. Крім центральної частини зерна, воно містить і його оболонку, а значить, і цінні речовини. Білків, вітамінів, мінеральних речовин на клітковини в борошні другого сорту більше, ніж у першосортних видах! Таке борошно легко відрізнити по кольору – він темно-сірий, відповідно і хліб з нього виходить темним. Як от наші «Бородинський» та «Бородинський з насінням соняшнику».