«Рум’янець» – хліб, що об'єднує українців

Серед розмаїття свят у нашому календарі — державних, релігійних, професійних — багатьом мешканцям і гостям Рівного вже не перший рік особливо до вподоби не зовсім звичайне, на перший погляд, свято — свято хліба. Не в кожному місті, погодьтеся, є таке! А ось рівнянам — пощастило. Зветься це дійство "Рум’яний день", а дарує його дорослим і малечі торгова марка "Рум’янець", яка минулої осені відзначила 10-річний ювілей.

У першу суботу червня, напередодні дня Святої Трійці, рівняни знову поринули в неповторну атмосферу "Рум’яного дня", в якій поєднались ні з чим не зрівнянний запах свіжоспеченого хліба і веселий дух розваг для всієї сім'ї!

Споконвіку хліб збирав за столом усю родину — від найстарших до найменших. Ось і “Рум'янець” зібрав 7 червня на центральній площі Рівного — майдані Незалежності — не просто рівнян різного віку, а сотні, тисячі сімей. Свято ж бо — родинне. Тут кожному знайдеться заняття й розвага на його смак, подібно до того, як в асортименті “Рум'янця” є чи не всі хлібобулочні вироби, яких тільки може забажати душа!

Сюрпризи розпочались іще напередодні свята — у мережі фірмових магазинів “Рум'янця” кожен охочий міг отримати листівку — запрошення на "Рум’яний день". А маленьких “пострибайчиків” Червона Шапочка радо зустрічала на атракціоні-”джампері” на майдані Незалежності, де також роздавала запрошення на свято. А вже 7 червня запрошення можна було обміняти на солодкий подарунок.

Подарунок можна було отримати й просто прийшовши на свято. Достатньо було намалювати "рум’яні щічки" — і ви вже учасник розіграшу призів! Треба було бачити, скільки маленьких рівнян гордо ходили того дня головною площею міста із милими "рум’яними щічками", які намалювали їм добрі чарівники із “Рум'янця”.

Трирічна Анастасійка — одна із таких діток. Мама Юлія залюбки фотографує донечку біля чудових композицій із хліба, які продемонстрували того дня на Майдані майстри пекарського мистецтва із “Рум'янця”.

— Навіть не віриться, що всі ці хатинки, тварини, фігури людей — усе із хліба, — не приховує захоплення рівнянка. — А вже як дитині цікаво все це роздивлятися! Ми вже і з клоунами погралися, і дещо зі здоби додому прикупили — вражень безліч!

А тим часом на сцені “Рум'яного дня” для гостей свята співали й танцювали вихованці Рівненського міського Палацу дітей та молоді, на площі можна було сфотографуватися на згадку, продегустувати хліби та здобу ТМ "Рум’янець" чи насолодитися виставкою-продажем виробів майстрів народно-ужиткового мистецтва — одне слово, отримати масу позитивних емоцій!

Таких, приміром, як отримали школярі з Луганська, які цими днями відпочивають на Рівненщині. Дітей запросили на сцену “Рум’яного дня”, вручили їм смачні подарунки та побажали якнайкращих вражень від перебування на гостинній Рівненщині — частинці нашої єдиної країни. Воістину, що, як не хліб, чи не найкраще єднає дорослих і маленьких, жителів Заходу і Сходу, людей різних національностей і різних професій! Недарма ж кажуть у народі — хліб усьому голова. А хліб від ТМ “Рум'янець” — це не просто смачно, а смачно надзвичайно!

До речі
У 2003 році у Рівному був збудований сучасний хлібозавод, який почав виготовляти та реалізовувати продукцію ТМ "Рум’янець". Завдяки новітньому обладнанню з Німеччини та Словаччини, досконалим технологіям виробництва хлібобулочних виробів, Рівненський хлібозавод вже з перших днів здобув звання найсучаснішого у Східній Європі.

Окрім хлібозаводу в Рівному, продукцію ТМ "Рум’янець" виготовляють та успішно реалізовують: Сарненський хлібозавод — один із найбільших заводів Рівненщини, та Кузнецовський хлібозавод — провідна компанія з виробництва хлібобулочних та кондитерських виробів.

ФОТО: "Рум`яний день" у Рівному

Підтвердженням відмінних характеристик продукції ТМ “Рум’янець” є здобуті численні нагороди на Міжнародних виставках хліба, Всеукраїнських дегустаційних конкурсах.

Продукція "Рум’янця" користується попитом не лише на Рівненщині, а й у Львові, Луцьку, Тернополі, Житомирі, та в столиці нашої держави — Києві.