Пампухи – солодкий символ Різдвяних свят
В багатьох регіонах України, одними із головних солодощів на зимові свята вважають пампухи з різними начинками. Споконвіку в Україні пончики готували до святкового столу, ними пригощали гостей та колядників, дарували як святкові презенти.
На Різдвяному столі пампухи символізують радості та свято. Оскільки, пампухи не є пісною стравою, як правило вони не входили до переліку 12 страв на Святвечір, проте ними залюбки ласували у день Різдва.
Особливістю Різдвяних пампух є величезна різноманітність начинок. Серед традиційних: з варенням (полуниця, вишня, абрикос), мак, родзинки, або ж без начинки , припорошені цукровою пудрою. Сьогодні солодкі пончики наповнюють, також, різними конфетюрами, заварним кремом, згущеним молоком.
Дотримуючись традицій, у лінійці солодких пончиків від Рум’янця аж 6 смаків: вишня, чорниця, абрикос, мак, ірис та пряжене молоко.