Особливість житніх заварних хлібів
Характерною особливістю заварних видів хлібів є те, що частина борошна та ферментований житній солод вносяться в тісто у вигляді оцукреної заварки.
При використанні житнього солоду значно поліпшуються смакові якості хліба та його корисні властивості. Оскільки житній солод є природним поліпшувачем борошна, сприяє водопоглинанню й забезпечує еластичність тіста, поліпшує структуру м'якуша хліба, а також подовжує термін зберігання готового виробу. Саме оцукрена заварка з ферментованим житнім солодом надає хлібові приємного кислувато-солодкого смаку.
Унікальність солоду також і у великій кількості вітамінів та корисних мікроелементів природного походження. Адже солод багатий на білки, жири, вуглеводи, вітаміни груп В, С, Е, РР, Q, фолієву кислоту і всі незамінні амінокислоти.