Новинки, в яких пребагато начинки!

При слові «завиванець» більшість одразу уявляє пиріг із маком. І це не дивно, адже в деяких регіонах України завиванець і маківник – слова-синоніми. Можливо, саме тому першим завиванцем на «Рум’янці» став маковий рулет.

З часом ми вирішили вдосконалити рецептуру і почали над цим працювати. Тут і з’ясувалося, що ми не хочемо обмежуватися тільки маковим завиванцем. Тим більше, наші ресурси та можливості дозволяють нам втілювати в життя найрізноманітніші і найсмачніші ідеї. Так у нашому рум’яному всесвіті з’явилися, крім макового, ще й завиванці з сирковою начинкою та яблуками.


Тісто для всіх трьох видів завиванців ми робимо однакове – воно ніжне та пухке, але водночас ідеально лягає в завитки. А завитків у наших завиванцях немало – від 6 до 8! Ми розуміли, що ідея ця ризикована, адже велика кількість завитків не кращим чином впливає на пишність виробу. Та нашим технологам та інженерам вдалося розв’язати цю проблему, винайшовши справжнє ноу-хау – після розкачування тісто проколюється по всій довжині. Це дозволяє йому «дихати» й пишності завиванців нічогісінько не загрожує.

Але… Завитки, нехай навіть такі досконалі, як у наших завиванців – це, звісно, прекрасно, однак головне – це начинка. Багато начинки. Дуже багато начинки!

Не будемо приховувати, коли ми замислилися над тим, щоб поліпшити наш маківник, то задачею №1 була саме начинка. Хотілося, щоб її було більше, і щоб вона буле ще смачнішою. Без зайвої скромності відзначимо, що з завданням ми впоралися блискуче: нам вдалося збільшити не тільки кількість завитків, але й начинки.


До речі, крім маку олійного, ми додаємо до начинки яблучний пектин. Це природний згущувач, який надає маковій начинці приємної консистенції. Крім того, пектин містить багато клітковими і є чудовим абсорбентом, а це додаткова користь для здоров’я.

Яблучний пектин ми додаємо також до сиркової начинки, це робить її особливо ніжною. Також для її виготовлення ми використовуємо виключно свіжі курячі яйця, а не яєчний порошок. Тож не дивно, що наш сирний завиванець смакує достоту, як домашній.

А от у завиванці з яблуками ми не додаємо пектин, адже він і так у великій кількості міститься в яблуках. Однак, щоб начинка набула виняткової ніжності, окрім свіжозаморожених яблук ми додаємо до неї ще й справжнє яблучне повидло. Цей завиванець просто тане у роті! І не тільки цей.

Кожен із наших рулетів – з маком, сиром чи яблуками – одразу знайшов своїх палких шанувальників. Однак найбільше тих, хто знає, що не мусить обирати якийсь один, адже всі наші завиванці – по-своєму смачні й однаково бездоганні.