Чому медово-імбирне печиво має бути серед подарунків на Миколая?

День святого Миколая – одне із найочікуваніших зимових свят. В українській традиції не лише діти, а й дорослі отримують у цей день подарунки. Найчастіше, у якості презентів на День святого Миколая слугують саме солодощі: цукерки, мандаринки, печиво.

Впродовж останніх років надзвичайно популярною стала традиція, до Дня святого Миколая власноруч випікати та оздоблювати медово-імбирне печиво. Такі родинні розваги на зимові свята, надзвичайно популярні у Європі, проте традиція пекти для малечі медове печиво у різноманітних чудернацьких формах має глибоке українське коріння. За давнім звичаєм, до дня святого Миколая українські господині випікали для малечі смачне медове печиво з прянощами, яке називали «миколайчики». У часи радянської влади, християнські традиції жорстко витіснялись, тож традиція пекти «миколайчики» майже зникла.

У наш час стародавні звичаї і традиції відроджуються. Готуючи подарунки для малечі, нині, можна самостійно спекти «миколайчики» або ж придбати смачні медово-імбирні пряники з найцікавішою святковою оздобою. Важливо не забути додати «миколайчики» до презенту, щоб зберегти українську традицію медово-імбирного подарунку на День святого Миколая.