Секрети круасанів від ТМ «Рум’янець»

Croissant – ця випічка на 100% підкреслює характер Франції. Справжній круасан не вдасться спекти нашвидкоруч. Він потребує багато часу й дуже вибагливий в інгредієнтах і технологіях приготування. Круасани – випічка з примхливим характером, але без перебільшення, з неповторним смаком. Хрустка золота скоринка і мереживо легкого мов хмаринка, вершкового тіста. C'est magnifique!

Є безліч рецептів, які розповідають про те, як справжні французькі круасани приготувати власноруч, але як весь процес відтворити у промислових масштабах? Ми попросили наших технологів розповісти про те, як випікають круасани на «Рум’янці». Тож, якщо Ви ще не куштували наші круасани, будете певні, що придбаєте мереживний сroissant, а не звичайний рогалик:)

Секрет №1

Французькі кондитери кажуть, що тісто для круасанів дуже чутливе і потребує максимального контакту з кондитером. Понад те, багато технологічних процесів, наприклад, шарування тіста з маргарином, або ж формування круасанів – вимагають саме ручної праці. Тому, на нашому виробництві практично весь процес виготовлення круасанів відбувається вручну.

Секрет №2

Круасанам потрібен холод. Здавалося б, нічого особливого, адже існує багато рецептів випічки, яка потребує охолодження тіста, але з круасанами все набагато серйозніше. Відповідного температурного режиму потрібно дотримуватися у всьому: температурі інгредієнтів, тіста і приміщень для вистоювання та виробничого цеху загалом. Навіть незначні коливання температури можуть змарнувати кілька годин старанної роботи. Ми на «Рум’янці» пильно стежимо за показниками температури. Так, наприклад, цех в якому ми виготовляємо круасани, у будь-яку пору року має стабільну температуру – не вище 16 ℃.

Секрет №3

Для справжніх круасанів потрібне й особливе тісто. Головна вимога – еластична текстура. Аби досягнути необхідного ефекту ми використовуємо для своїх круасанів спеціальне борошно з підвищеним вмістом клейковині. Під дією низьких температур тісто з висококлейковинного борошна набуває необхідної еластичності та легкості.

Секрет №4

Душа круасанів – майже невагомі мереживно-вершкові шари мякушки. Такого ефекту можна досягнути лиш завдяки спеціальній технології «шарування» тіста і маргарину – ламінування. Французькою цей процес має назву «tourage».

У процесі шарування також максимально важливо витримати температурний режим. Мереживної структури круасанів досягнути не вдасться, якщо тісто або маргарин будуть переохолодженими, або ж навпаки, почнуть інтенсивно танути. Швидкість і максимальна охайність у роботі – запорука вдалого ламінування тіста.

Секрет №5

Як справжні французи, круасани не люблять поспіху. На виготовлення та випікання круасанів ми витрачаємо щонайменше 6 годин. Тричі на різних етапах тісто проходить процес вистоювання. Найперш, тісто ми залишаємо у спокої після замішування. Вдруге вистоювання відбувається після ламінування й ще раз після формування круасанів (аби підготувати їх до випічки). Далі відправляємо круасани приблизно на 20 хвилин у ротаційну піч.Voilà! Золоті французькі красені готові.


Фінальний етап – начинка. Вдало підібране наповнення лише довершує вишуканий смак повітряно-легкої випічки. Для своїх круасанів ми обрали лише найцікавіші поєднання – соковита вишня, ніжне пряжене молоко, солодка карамель та насичений шоколад. Спробуйте кожен, аби обирати улюблений!

Bon appétit!