Користь хліба для серцево-судинної системи доведена

Хліб часто критикують за великий вміст вуглеводів і крохмалю, які провокують зайву вагу, - в результаті багато людей відмовляються від вживання хліба заради стрункої фігури. Проте іспанські вчені закликають не виключати хліб з щоденного раціону: за словами дослідників, його помірне споживання корисне для судин і серця.

Дві-три скибки хліба в день захищають від розвитку серцево-судинних захворювань і сприяють балансу «хорошого» і «поганого» холестерину в організмі.

Згідно з дослідженнями, люди, які щодня їдять хліб, житній або пшеничний, мають більш благополучний ліпідний профіль (співвідношення холестерину), а також більш низький рівень інсуліну в порівнянні з тими, хто відмовився від хліба або їсть його дуже рідко.

Автори дослідження підкреслюють: хліб корисний для здоров'я і не є безпосередньою причиною зайвої ваги. Для того, щоб залишатися струнким, потрібно лише дотримуватися помірності і надавати перевагу цільнозерновим сортам хліба, переконані експерти.