Історія винайдення хліба
Перший хліб, більш-менш схожий на теперішній, був випечений в Єгипті більше семи тисяч років тому. Древні єгиптяни першими помітили, що, додавши в тісто дріжджі або навіть кисле молоко, можна отримати більш смачний і пишний хліб. Найдавніший хліб, що дійшов до наших часів – якраз єгипетський, хліб з гробниці фараона Рамзеса III. Від єгиптян рецепт хліба потрапив до древніх греків, які вже під час перших Олімпійських ігор (776 р. до н.е.) для учасників змагань і гостей пекли пишний білий хліб і подавали його як особливий делікатес. До речі, греки вважали хліб абсолютно самостійною стравою, тому подавали його окремо. Рецепт хліба у древніх греків підгледіли римляни, які вдосконалили технологію його приготування і розповсюдили по всіх завойованих землях.