Ідеальний батон – він який?
Вже більше 16-ти років ми виготовляємо наш батон «Молочний» за особливою технологією, на опарі, тому що якість таких виробів є значно вищою, ніж виробів із тіста, вироблених безопарним способом. І саме тому він має більш пористу структуру і кращий аромат.
Ось такий процес виготовлення батону:
1. Трохи більше половини борошна змішується з водою і дріжджами (завдяки безопарному способу у тісто вводять удвоє менше дріжджів)
2. Отримана суміш бродить 3-4 години. Так накопичення ароматичних і смакових речовин у тісті відбувається повніше.
3. Після цього додаються інші інгредієнти, такі як сухі молоко та молочна сироватка, що надають батону світло-кремового кольору та молочного присмаку І тісто знову залишають в спокої на 1 годину.
4. Близько 30-ти хвилин тісто ділять на окремі вироби та формують на листи.
5. На батоні вручну роблять 5 нарізів та ще 1 годину тісто вистоюється.
6. Тільки потім майбутній виріб відправляється в піч.
Таким чином весь процес приготування Молочного батона становить більше 6-ти годин.
Як відбуваються ці процеси дивіться у нашому новому відео: