Хліби з додаванням каші – цікаве доповнення літнього раціону

Одне з головних правил здорового раціону – різноманітність у їжі з акцентом на сезонність. Навіть, якщо просто дослухатись до власного організму, зазвичай, влітку хочеться більше легкості у харчуванні. Овочі, фрукти, прості гарніри приваблюють більше ніж калорійні наїдки. Обираючи хлібчик до літніх страв, також можна підібрати щось легше у плані калорійності, але не нехтуючи смаком. Тож якраз актуально нагадати про наші «Кукурудзяний» та «Гречаний» – хліби з додаванням каші.

Чому варто спробувати?

Перша перевага хлібів на кашах – їх користь. Для виготовлення наших «Кукурудзяного» та «Гречаного» за основу ми беремо справжні каші, які готуємо самостійно. У відсотковому співвідношенні у складі «Гречаного» понад 20 % каші. «Кукурудзяний» містить кашу і кукурудзяне борошно – більш як 25% від складу продукту.

Обидва хліби входять до колекції нашої високорецептурної продукції і робляться на справжніх заквасках. «Гречаний» містить хлібну житню закваску, а «Кукурудзяний» – пшеничну. Живі закваски підсилюють користь та смак хлібів на кашах, роблять м’якуш пористим і пухким.

Загалом, процес виготовлення «Гречаного» триває щонайменше п’ять годин, а «Кукурудзяного» – шість, адже «живі хліби» потребують достатньої кількості часу, для того, аби пройти всі природні процеси підготовки до випікання.

Особливості приготування каші для хліба

Способи приготування каші для цих хлібів відрізняються. Щоб зберегти усі корисні властивості гречки, крупа замочується та настоюється у воді до готовності й потім стає основою для тіста.

Каша для «Кукурудзяного хліба» готується по-іншому. До кукурудзяної крупи додають трішки пшона й заварюють на сухому молоці у спеціальній заварювальній машині. Завдяки такому приготуванню, «Кукурудзяний хліб» має надзвичайно ніжний смак і може стати чудовою основою для солодких канапок і корисних десертів.

Гастро-переваги хлібів на кашах

Тепер до найцікавішого. У чому хліби на кашах мають однозначну перевагу над традиційними, у які додають виключно борошно? Завдяки особливій рецептурі, каші в тісті навіть після випікання зберігають виразний запах, колір та смак. Саме тому, розпаковуючи «Гречаний», відчувається духмяний аромат крупи, а скибочки «Кукурудзяного» мають сонячно-жовтий колір.


Літні рецепти з хлібами на кашах

Ще одна причина додати саме ці хліби до літнього раціону – їх не висока калорійність. Так у 100 грамах хліба з кукурудзяною кашею 225 кКал, а у хлібі з додаванням гречаної каші 219 кКал на 100 грамів.

Понад те, цікавий смак «Гречаного» та «Кукурудзяного» відкривають нове поле для кулінарних експериментів. Навіть звичні канапки з цими хлібами смакуватимуть по-особливому.

Ми рекомендуємо спробувати поєднати «Гречаний» з улюбленими овочами, а «Кукурудзяний» – з сезонними фруктами.

Брускетти з нутом

Інгредієнти:

  • 2 скибочки «Гречаного» від ТМ «Рум’янець»
  • 50 г готового нуту
  • 50 г крем-сиру
  • 1 ч.л зерен кунжуту
  • 1 невеличкий пучечок мікрозелені (або інша зелень за смаком)

Приготування: скибочки «Гречаного» підсушуємо на пательні без олії або в тостері. За бажанням, далі можна розділити хліб на половинки. Намащуємо крем-сиром теплі скибочки. Прикрашаємо нутом, мікрозеленню та зернами кунжуту. За бажанням, нут можна замінити будь-яким сезонним овочем.

Канапки з полуницею

Інгредієнти:

  • 2 скибочки «Кукурудзяног» від ТМ «Рум’янець»
  • шоколадна паста
  • свіжа полуниця

Приготування: скибочки кукурудзяного намащуємо шоколадною пастою і прикрашаємо кружальцями або половинками полуниці. Шоколадну основу можна замінити горіховою пастою або ж медом, аби зробити канапки кориснішими.

Спробуйте «Гречаний» та «Кукурудзяний» від ТМ «Рум’янця» і поділіться своїми враженнями у коментарях на наших сторінках у Facebook та Instagram.