Дієтологи назвали 5 видів найкориснішого хліба
Медики розповіли, який хліб можна вживати без страху набрати зайву вагу.
1. Житній хліб – один із найкорисніших видів хліба. Така випічка є безглютеновою (якщо немає домішок у вигляді пшеничного борошна), а значить, не викликає дискомфорту травної системи. Крім того, житній хліб містить в 4 рази більше клітковини і на 20% менше калорій, ніж звичайний білий хліб.
2. Єссейський хліб – це хліб з борошна, виготовленого із пророщеного зерна пшениці, жита, ячменю, сочевиці, полби та проса. Такий хліб багатий білком, він покращує травлення та посилює засвоєння організмом корисних речовин.
3. Лляний хліб – джерело селену, калію та магнію. Він також містить багато клітковини, корисних жирів і фітоестрогенів.
4. Піта – містить чимало вітамінів і мінералів, допомагає знизити рівень холестерину і цукру в крові. Він містить набагато менше калорій, ніж звичайний зерновий хліб.
5. Вівсяний хліб – відмінна альтернатива звичайному білому і прекрасне джерело корисних вуглеводів, які організм перетравлює в уповільненому темпі, завдяки чому людина довше почувається ситою.