Бородинський хліб – історія виникнення

Бородинський хліб дуже поширений на території колишнього СРСР. Існує легенда, яка, втім, не підтверджена джерелами, ніби бородинський хліб вперше був випечений черницями жіночого монастиря, заснованого на місці Бородинської битви вдовою одного із солдатів. Однак відомо, що рецептура нинішнього бородинського хліба була розроблена в 1933 році Московським трестом хлібопечення. Згідно з цією рецептурою, одним з інгредієнтів хліба був коріандр. До цього жодної згадки про назву «Бородинський» не було, тому цілком можливо, що назва хліба з’явилася разом з його сучасною рецептурою. Щоправда, схоже рецепти існували й раніше, але з використанням тмину, а не коріандру. ТМ «Рум’янець» пропонує не тільки традиційний бородинський хліб з коріандром, але й не менш смачний бородинський хліб з насінням соняшника.