Багет – хлібний символ Франції
Франція здавна славиться своїми хлібобулочними виробами. Із найвідоміших – французький багет. Це довга і тонка булка білого хліба, м'яка всередині, з хрусткою скоринкою, часто припудрена борошном. Французький багет зявився у Парижі в 20-х роках минулого сторіччя, коли вийшов закон, який забороняв булочникам починати роботу до четвертої години ранку. Цей закон практично не давав змоги пекарям готувати традиційний круглий хліб до сніданку своїх клієнтів. Як то кажуть, не було щастя, та нещастя помогло.
В самому Парижі щодня продається понад півмільйона багетів. До речі, кажуть, що справжній паризький багет повинен важити рівно 200 грамів. Хоча навряд чи парижани цим сильно переймаються.