Як зробити так, щоб хліб не черствів і як реанімувати вже черствий хліб
Хліб – це продукт, який має досить короткий термін придатності, якщо він випечений без додавання консервантів. Тому хороший, правильний хліб черствіє швидше, ніж нам хотілося б. Однак викидати хліб не можна, а сухарі люблять далеко не всі. То як бути? Свіжий хліб можна заморозити! В морозильній камері він чудово зберігається, а коли відтане, то практично не відрізняється від свіжого хліба. Єдине, на що варто звернути увагу, то це на те, що хліб треба заморожувати вже нарізаний, а потім брати з морозилки стільки скибок, скільки вам потрібно. Зрештою, нарізати мерзлий хліб – справа невдячна.
Але що робити, коли хліб вже зачерствів? Можна спробувати його реанімувати. Для цього треба взяти кілька кубиків льоду і провести ними по скоринці хліба (в цьому випадку краще мати справу з цілою буханкою хліба або половиною її). Коли скоринка вбере достатньо вологи, помістіть хліб в розігріту до 180С духовку на 8-10 хвилин. А ще можна загорнути хліб у фольгу і помістити на 5-10 хвилин у духовку при 220С.