«Як вибити Джоковича?» Нагодувати його хлібом.
Є цікава історія про Новака Джоковича, колись першої ракетки світу. У його батька була піцерія, і він виріс на тому, що завжди їв свіжий хліб.
Займаючись спортом, Джокович не міг зрозуміти, чому у нього відбувалися зриви в грі. Ситуація змінилася в 2010 році, коли тенісист познайомився з лікарем, фахівцем з акупунктури і традиційної китайської медицини і той підтвердив у Джоковича непереносимість глютену.
Після того, як харчування скорегували, Джокович відчув себе зовсім по-іншому і зміг перемогти на Вімблдонському турнірі, продемонструвавши неймовірну гру.
На щастя, захворювання зовсім рідкісне, для прикладу стосується лише 1 % населення Європи.
Нагадаємо, що глютен - це рослинний білок, що міститься в насінні злакових рослин, особливо пшениці, жита, вівса і ячменю.