Топ-5 продуктів, які варто додати у весняне меню

23.03.2023
Топ-5 продуктів, які варто додати у весняне меню

На початку весни організму бракує вітамінів та поживних речовин, щоб почуватись бадьорим та активним. Для того, щоб допомогти організму «перелаштуватись» на новий сезон, підтримати функціонування імунної системи та відчувати достатньо енергії, важливо сформувати правильний весняний раціон.

Ми підготували наш топ-5 продуктів, які обов’язково мають бути у весняному меню.

1. Свіжі овочі

Вони містять велику кількість вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які підтримують здоров'я і допомагають очистити організм від токсинів. Додайте до свого раціону багато кольорових овочів: зелену цибулю, редьку, огірки, моркву, буряк, броколі, печену картоплю, тощо.

2. Зелень

Зелень також містить велику кількість вітамінів, мінералів та інші корисні речовини. Додайте до свого раціону свіжі зелені листові овочі, такі як шпинат, рукола, салат, кріп та петрушка.

3. Хліб

Хліб – джерело вуглеводів, які є основою енергії для організму. Обирайте лише хороший хліб, виготовлений з якісних інгредієнтів. Зверніть увагу на хліби, виготовлені з додаванням заварки та закваски. Вони не лише відмінно смакують, а й приносять організму більше користі. Окрім того, завдяки різноманіттю асортименту, легко експериментувати зі смаками хліба. Відмінним доповненням весняного меню стануть, наприклад: «Цільнозерновий»,«100% житній», «Альпійський», «Соняшний з насінням соняшника», тощо.

4. Риба

Риба містить багато білка, здорових жирів та інших корисних речовин, таких як вітамін D та Омега-3 жирні кислоти. Додайте до свого раціону лосось, сардина, тунець, скумбрія або креветки.

5. Апельсини

Ці фрукти мають свіжий, кисло-солодкий смак, який чудово доповнить легке весняне меню. Завдяки високому вмісту вітаміну С, апельсин підтримує функціонування нашої імунної системи, що надзвичайно важливо у період зміни сезонів.

Формуючи своє щоденне меню, пам’ятайте про правило «здорової тарілки» та дбайте про різноманітність їжі. Нехай смачним буде кожен весняний день!